...abyste se ani chvíli nenudili

Mámy pro mámy - kreativní večer

04.12.2015 19:00

I letos zve Stonožka ve spolupráci s organizací Nedoklubko všechny šikovné dámy na tvořivou dílnu, kde budeme vyrábět dárečky pro maminky dříve narozených dětí. Setkání je naplánováno na pátek 4. prosince od 19.00 hodin v KC Archa. S sebou je potřeba akorát si přinést přezůvky, dobrou náladu a chuť do práce :-). Pokud by se některé maminky chtěly "zbavit" malilinkých kojeneckých oblečků, plen nebo skleněných lahviček (viz přiložený seznam potřebných věcí) - je možné je přinést také. 

Veškeré výrobky budou předány maminkám, které musí delší dobu trávit se svými malinkými ratolestmi v Nemocnici U Apolináře v Praze.

A co je Nedoklubko?

NEDOKLUBKO je zapsaný spolek, dříve občanské sdružení, které vzniklo v roce 2002 s cílem sdružovat rodiče předčasně narozených dětí a podporovat je na jejich nelehké cestě. Za předčasně narozené  je považováno miminko narozené před ukončeným 37. týdnem těhotenství. Životaschopné miminko je ale již to narozené ve 24. týdnu, vyjímečně i dříve. Tato pak mnohdy neváží aní 500 gramů. NEDOKLUBKO se snaží rodičům zajistit dostatek informací, podpořit je psychicky i emočně. Propojuje svět rodičů a odborníků, informuje veřejnost o problematice předčasného porodu a usiluje o zlepšení péče o nedonošené děti a jejich rodiny. Úzce spolupracuje s ČNeoS – Českou  neonatologickou společností. Je také členem mezinárodní organizace EFCNI – European Fundation for the Care of Newborn Enfants.

Více informací najdete na www.nedoklubko.cz a https://www.facebook.com/nedoklubko.

V rámci projektu Mámy pro mámy pomáhá Nedoklubko neonatologiím po celé ČR naplnit jejich potřeby, potažmo tedy potřeby maminek a jejich předčasně narozených dětí. Pomáháme především věcnými dary od maminek, ale i sponzorů. Mezi nejvíce vítanými dary jsou např.:

  • kojenecké SKLENĚNÉ lahvičky s víčky
  • látkové pleny
  • bavlněné oblečky do velikosti 50
  • látky - bavlna, fleece
  • prošívané dečky velikosti dospělého polštáře 70x90 nebo menšími a povlečením na ně
  • kojící polštáře a náhradní obaly na polštáře
  • Pokud by se našel někdo, kdo by se rozhodl a měl možnost investovat o něco málo více, na každém oddělení uvítají elektrickou odsávačku mateřského mléka...

 

Pokud byste se rozhodli věnovat cokoliv z uvedených věcí nebo i něco jiného, o čem se domníváte, že by mohlo pomoci, ozvěte se nám prosím na
info@nedoklubko.cz a my Váš dar rádi předáme.

A pokud by se našel někdo, kdo by se rozhodl přispět finančním darem na účet Nedoklubka, které by jej využilo pro potřeby nedonošených miminek po celé ČR, je možné jej zaslat na č.ú.252793609/0300.

V Líbeznicích máte možnost kontaktovat přímo koordinátorku projektu Mámy pro mámy pro VFN Apolinář a nemocnici Hořovice - paní Ing. Markétu Řehořovou (tel.: 777 162 938).

 

Těšíme se na příjemný večer!

Vyhledávání

Kontakt

Stonožka Líbeznice, o.s. Ing. Miriam Kupková
Jana Pavelky 660
250 65 Líbeznice
+420 604 251 990