...abyste se ani chvíli nenudili

Ohlédnutí za létem - tábor Sportík 2016

01.10.2016 00:00

Musím říct, že již v sobotu se nám s Evou a Martinem stýskalo po tak krásném týdnu, který jsme prožili s malými sportovci na příměstském táboře „ Sportík“. Bezvadná parta kluků a holek ve věku 6 – 13 let neměla chybu J. Obdivovali jsme a těšila nás jejich akčnost, soutěživost, vytrvalost, originalita, smysl pro humor a fair play, ale především také jak se děti vzájemně podporovaly, pomáhaly si, utěšovaly a nic si nevyčítaly při případném neúspěchu v týmových soutěžích.

Tábor se nesl v duchu olympijských her. Děti byly rozděleny do pěti skupin dle barev olympijských kruhů. Při počátečním ceremoniálu s pochodní a v doprovodu řeckých bohů, prezentovaly svůj tým vlastním pokřikem, názvem, vlastnoručně vyrobeným trikem a vlajkou.  Následně se každý den malí sportovci seznamovali s různými sporty, hrami a týmy - Černí mimoni, Žabičky, Kaktusáci, Ďáblové a Čertíci - mezi sebou soupeřily. Na programu byly míčové hry, orientační běh v parku, cyklozávod „Kolem kolem Líbeznic“, atletika, florbal, kruhový trénink, zumba a zábavné hry a soutěže.  V polovině týdne nás čekal moc krásný výlet s bohatým programem na zámku Loučeň. Vřele doporučujeme prohlídku s čarodějnicí!!  Smáli jsme se ještě druhý den.  Čtvrteční den jsme protáhli do večerních hodin a přizvali rodiče k táboráku na Arču. Popovídali jsme, opekli buřtíky, děti představily své týmy a společně s rodiči zatančily zumbu (taťkové, bravo!! J). Tábor vyvrcholil ukončením olympiády, vyhlášením vítězných týmů a oceněním všech bezvadných sportovců.

 Stihli jsme toho opravdu mnoho a moc nás to všechny bavilo. Budeme se těšit na příští léto. Máme v plánu uspořádat pobytový sportovní tábor. Veškeré informace o našich akcích najdete na stránkách a www. stonozka.net a www. libeznickykolobeh.cz.

 

Monika Šponerová

Vyhledávání

Kontakt

Stonožka Líbeznice, o.s. Ing. Miriam Kupková
Jana Pavelky 660
250 65 Líbeznice
+420 604 251 990