...abyste se ani chvíli nenudili

Ohlédnutí za létem II. - tábor Nezmar 2016

01.10.2016 00:01

„Milí spolupracovníci,

 

velice si vážíme toho, že jste se přihlásili na naši podmořskou expedici NEZMAR 2016. Nalodění do ponorek je naplánováno na pondělí ráno 22. 8. 2016.

 

Spoléháme na to, že nám se svým průzkumným týmem pomůžete odhalit mnohá tajemství podmořského světa a hlavně najít pozoruhodné tvory, které mají podle posledních bádání pro nás zvláštní magickou moc. Velmi se na Vás těšíme, bez Vás naši expedici nemůžeme uskutečnit...“

 

Těmito slovy začínala pozvánka, kterou obdrželi všichni malí účastníci příměstského tábora Nezmar od vědecké pracovnice Doc. Dr. Minervy Octopusové, CSc.

 

A věru, že nikdo nelenil a v pondělí jsme se s průzkumníky sešli v prostorách líbeznického Rondelu v plné sestavě! Na pomoc přispěchaly posádky: Vlci, Delfíni,  Želváci, Černé jiskry a ponorka s tajemným názvem Nevím kdo.

 

Každý den posádky absolvovaly pořádnou podmořskou rozcvičku – nejlépe to šlo v našem Maxi-akváriu (uprostřed Rondelu). Poté, co se mezi sebou více poznaly, představily nám vlastnoručně vyrobené znaky – kvůli lepší identifikaci v mořských hlubinách.  S velkou vervou a nadšením se průzkumníci pustili do plnění těžkých zkoušek a úkolů, kterými museli před nejdůležitějším ponorem projít. Trénovali se v chytání ryb, v krmení žraloků, v navigaci, v luštění šifer i ve zručnosti, pohybových dovednostech a šikovnosti. Nechyběly testy paměti a kombinačních schopností – malí mořeplavci všechno zvládli s úsměvem!

Velkým zážitkem byl autobusový výlet do Mirákula v Milovicích. Počasí nám přálo, a tak jsme přelézali, klouzali se, zkoumali, houpali se, krmili zvířátka, koupali se – bez rozdílu pohlaví a věku (vedoucích nevyjímaje J).

 

Ve čtvrtek se průzkumníci dozvěděli, že hledaný „poklad“ – zmiňované tajuplné tvory s kouzelnou mocí, se nachází možná ve starém měšickém parku – nedaleko Líbeznic. Pře tím ale museli ze dna rybníka vylovit zprávu, která je navedla na další cestu – naštěstí mohli použít pramici J. Úkol splnily všechny posádky na jedničku – všichni účastníci si pak odnesli kouzelnou mušli nebo kus magické perletě domů.

Tam však nedorazili hned – po kreativním odpoledni a výrobě různých dárků, jsme si ještě den prodloužili u ohýnku v Areálu zdraví. S rodiči a známými jsme si opekli buřtíky, povyprávěli zážitky uplynulých dní a zazpívali za doprovodu kytar – až do tmy…

 

Jelikož jsme na Duhovku měli pár kroků, nemohli jsme během týdne vynechat ani atletické disciplíny, míčové hry a úspěšné koloběžkování na dopravním hřišti!

 

Za celý výzkumný tým musíme přiznat, že týden nám uběhl jako ten nejrychlejší podmořský proud a byl skutečně velice vydařený. I když speciální melounové ryby vyhrála posádka Černých jisker -  všechny děti byly šikovné, vnímavé a skvělé. Není divu, že odměnu v podobě pravého námořnického pytle, čokoládových mořských plodů a perníkové chobotnice, si zasloužili všichni!

 

Již teď se těšíme, jaké dobrodružství nás čeká příště J…

 

Doc. Dr. Minerva Octopusová, CSc. alias Miriam Kupková

Vyhledávání

Kontakt

Stonožka Líbeznice, o.s. Ing. Miriam Kupková
Jana Pavelky 660
250 65 Líbeznice
+420 604 251 990